Meltdesignstudio

DORTHE KVIST
Uddannet designer på Danmarks Designskole 1992
Selvstændig havedesigner, Stylist, boligindretter og ejer af Meltdesignstudio
.

Hvor bor du selv?
Jeg bor i Vanløse sammen med min mand og mine to skønne børn på 2 og 8 år, i en ordentlig kasse som jeg selv har totalrenoveret.

Nogle siger det ligner en engelsk drengeskole og min nabo kaldte det et tilgroet torneroseslot, syns selv det osede at eventyr, og har nu fuldstændig genskabt det i en semi-moderne udgave af sig selv…

Bor du så helt vildt tjekket?
Nææ, men jeg bor hyggeligt, og personligt. Jeg har klart hang til at være lidt sentimental , så jeg bor med fotos, ting jeg har arvet,loppefund, moderne keramik og ting som gør mig glad. Samtidig er jeg nyhedsfreak, så det bliver til en god blanding af ting med sjæl og masser af nyt, og lidt skæve indslag.

Det sker alt for ofte at jeg bruger mine penge på at rejse i stedet for på dyre designmøbler, men heldigvis er jeg, vild med loppemarkeder og temmelig handy. Jeg ombetrækker møbler, maler frygtløst hvad-som-helst , og er da heller ikke bleg for at sætte fliser op, lægge gulv eller noget …

Stilen er noget i retning af Scandinavisk-fusions-boheme med en lang forkærlighed for neon farver og aqua.

Hvad med din have?
Haven var en gammel udpint og tilgroet have, men som har haft en fortid i pomp og pragt. Den er anlagt efter engelsk stil, symmetrisk og med en forkærlighed for postkasserøde roser, så den arbejder jeg med….

Det første år brugte jeg til at klippe, beskære ,skrabe mos og flytte byggeaffald. og i det hele taget se hvad der kom op af jorden. Resten er jeg bare igang med at give store portioner af kærlighed.

Jeg prøver at bløde lidt op i det stramme men stadig få det bedste ud af symmetrien. Har lavet mig et hvidt måneskins bed og plantet skønne raslende bambusarter omkring terrassen, jeg har bygget en pergola under de vilde brombær, til min datters store fryd, her bliver der smasket og gumlet hver sommer eftermiddag. Min søn har fået forhaven til at spille fodbold i, der lever et par rhododendroner, en magnolie og et blommetræ nu et temmeligt farligt liv, og under lindetræet står en stor elefantgræs, som skal holde de værste langskud ude af min morgen kaffe.

Jeg har masser af planer der venter …. flytte køkkenhaven væk fra de store smukke birketræer som suger al vandet, formklippe en hassel,lave en asiatisk aftenplads med bambus, græsser og måske en vand skulptur, udekøkken , endnu flere kæmpeprydløg, gårdsplads med fersken og abrikostræer, en jordbærvæg, og så vil jeg også gerne have nogle meget meget store sten.

Hvad laver du ellers?
Jeg designer haver og indretter, i mit firma Meltdesignstudio
.
Bloggen er et slags overskuds produkt af mit arbejde som havedesigner og boligindretter, hvor jeg skal holde mig opdateret på alt hvad der sker inden for fliser, belægninger, træer, og spiselige blomster. Frostsikre forårsløg, blomstrende stauder og hårdføre urter. Havegrills, hængekøjer, gulve, armaturer, sofaer og nips. Så gennem bloggen har jeg mulighed for at dele ud af al denne viden, og give dig mit bud på, hvad der i hvertfald får min puls til at stige.

Er det rigtigt at du har arbejdet med mode i mange år?
Jeps, jeg har været modedesigner i rigtigt mange år, det er her jeg har lært at opsnappe trends og strømninger og omsætte dem til brugbare løsninger. og at arbejde med former, farver, proportioner og koncepter. Alt sammen noget der kommer mig tilgode i mit arbejde med have og bolig. Der er også derfra jeg har mit uopslidelige drive for design der virker, helt nye måder at gøre tingene på, og så min store trang til konstant forandring og skæve indslag.

Har du så en langhåret havefilosofi?
JA !…det skal være nemt og dejligt, se drøngodt ud og så skal det virke ……. because you derserve it…..