Meltdesignstudio

 

Tidens havetrends lokalt, globalt og mentalt 

-mest for private havenørder  

 

Hvad sker der på havefronten lige nu og lige om lidt? 

uderummet er det nye sort, og haven er den nye luksus. Det er in at være ude, og haven er hottere end nogensinde før. Men hvordan indretter vi os derude, hvad skal vi satse på i forhold til planter, farver og materialer? og hvad er på vej op og ned, af have-barometret? 

Vi tager temperaturen på tendenser og tidsånden. 

 

 Et foredrag/trendoplæg, der handler om globale strømninger og tendenser inden for haven i fremtiden, og hvordan vi gør dem lokale. Hvorfor er det gået fra absolut not- til megahot, på få år at være havenørd, og hvad kan det gøre for os at dyrke have? 

Og hvorfor vil vi pludselig indrette vores uderum, som vi indretter vores inderum, og dyrke have, døgnet rundt og allevegne? 

Hvorfor skal haven ikke være perfekt, og må man have mos i plænen og vildeurter i bedene? 

Kan man blive rask og glad af haven, og kan man indrette stuen under åben himmel?  

Hvilke planter hitter i krukkerne, og hvilke materialer skal du satse på til havemøblerne, hvilke farver er på vej ind i bedene, og hvilke er langsomt på vej ud af havelågen? 

Hvad er den nye haveholdning, og hvad gør den for vores måde at dyrke have på? 

Hvad er sociale plantefællesskaber og hvorfor gider den nye havegeneration ikke løftede pegefingre? 

 

Det er et oplæg der bevæger sig fra villahaverne og ud på altanerne i det urbane landskab. Det handler om gamle dyder og nye holdninger, helende haver og farvernes fremtog. Det handler om haver i højden, dem der kan spises, og hvad vi vil med dem. Nye farver, fede former. Mystik og eventyr, eller nordisk enkelthed. 

Foredraget vil være fyldt med inspiration både på det designmæssige, men også på det holdningsmæssige plan. En tur ud i verden og hjem i haven. 

 

 

Dorthe Kvist er havedesigner, forfatter, stylist, blogger og ejer af MELT Designstudio. Hendes speciale er at skræddersy haver, så de passer præcis til de mennesker, der skal bruge dem – og ikke mindst at få det hele til at virke. Hun er stor tilhænger af havedesign med sjæl og personlighed og en ivrig fortaler for, at haven skal skabe glæde – IKKE stress!  

 

Hun er kendt fra TV 2-programmer som Årets dejligste haveEn have i gave og Vores haver vores vej, som haveekspert i Go’morgen Danmark, og som skribent og stylist i bl.a. Boligliv. Derudover er hun forfatter til bøgerne Byhaven – Kål, kartofler og kærlighed, Bliv ven med din have og Sådan skaber du rum i din have. Og så er hun også udvikler af bæredygtige have-relaterede produkter. 

 

Dorthe Kvist

Forfatter, havedesigner, stylist, blogger og trendspotter

Interesseret?

Så kontakt mig her