fbpx

Have-amok ::: Forårs tips i Go´morgen Danmark

Fuglesang, havekuller og brugervenlige dagstemperaturer, er hvad der skal til for at få mig ud af fjerene klokken 5:26 på en helt almindelig Torsdag.

Bevæbnet med et par planter fra haven, saks og skovl, og min stakkels søvndrukne datter i hånden, drog jeg tidligt denne morgen mod hovedbanen.

 

Dorthe Kvist Go morgen Danmark Have-amok

Så pæn bliver man af at blive spraymalet i hovedet af make-up artisten ?Hurra for det

Anledningen var at jeg var inviteret i go´morgen Danmark for at give forårs-tips og fortælle til alle de flinke Go´morgen seere hvad man kan lave , hvis man får lyst til at gå have amok i weekenden

Her kommer hvad vi snakkede om :

Det kan du have i dine krukker:

Hvis du vil have noget smukt at se på kan du plante krukkerne til med løgvækster dvs. tulipaner, påskeliljer, pinseliljer, narcisser, skilla, vibeæg, krokus og i det hele taget alle de løgplanter du kan købe lige nu

En anden ting som også kan klare de kolde nætter er Hornvioler eller stedmoder blomster

Husk, at hvis der er udsigt til mere end et par graders frost, så smid lige et tæppe over krukken om natten, eller hiv den indenfor døren

Morten Resen Go morgen Danmark  Foto Dorthe Kvist Meltdesignstudio

Her viser Morten Resen sin have-swaaaag (:

Beskær planter:

En af de ting du også med fordel kan kaste dig over i weekenden er at rydde op og beskære. Ved at beskære nu hvor der ikke er blade på træerne, kan du lettere se planternes grenstruktur, og har mulighed for at forme dem smukt. Du kan klippe stauder ned, beskære roser, buske frugttræer og andre træer.

Stauder : skær de visne stængler af så langt nede du kan komme til, eller ved de friske skud.

Roser: lang historie, den korte version er, klip gamle , knækkede og syge grene af. Beskær gerne over en udadvendt knop læg et skråt snit (væk fra toppen) 6 mm over knoppen.

Buske: foryng ved at klippe de ældste grene af så langt nede du kan komme til, det vil tvinge den til at sætte nye grene

Frugttræer : lang historie igen, men den korte version er, klip de grene af der krydser over andre grene eller på anden måde ser mærkelige ud. Tynd ud så der kan komme lys i kronen Husk at alle frugterne gerne skal kunne få sol, når der komme  blade på træet.

Har du unge træer så lad dem være, en hovedregel er at jo mere frugt træet bærer, jo mere har det brug for beskæring ( dette vil oftest være gamle træer)

Større grene saves af helt inde ved stammen, og har dit træ masser af vanris (tynde nye skud) rykkes de bedst af i juni (så kommer der ikke så mange næste år)

Få kål på dræbersneglene:

Når du nu alligevel er ude at grave og gøre ved i haven, så hold øje med klumper af små mælkehvide kugler i jorden, på størrelse med lakserogn. Det er snegleæg?Tramp på dem, mas dem, eller hæld kogende vand på dem, så skulle du være lidt på forkant med sneglejagten denne sommer.

 

Rigtig dejlig forårs-have-amok-weekend (lige om lidt)

 

Hvad har DU tænkt dig at kaste dig over i din have/altan i weekenden ?

 

PSSSST!

Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også pinterest

eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrevog få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

1 kommentar til “Have-amok ::: Forårs tips i Go´morgen Danmark”

  1. Hej.
    Rigtig lækkert indlæg. Jeg er hvert fald klar til foråret.
    Hvor vil du anbefale at købe lerpotter? Nye som brugte?

    Mvh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.