Meltdesignstudio

Bliv ven med din have foredrag af Dorthe Kvist

Forfatter til bogen “Bliv ven med din have, en manual til dit uderum”

 

Med udgangspunkt i min nye bog ”Bliv ven med din have” fortæller jeg om bogens tilblivelse, hvorfor jeg har skrevet den og hvad meningen med den er.

Foredraget handler om hvordan du kan blive ven med din have, og på en fin og nem måde få sparket dit udendørs liv i gang, også selv om du måtte have en masse andet om ørerne. Bogen tager udgangspunkt i travle børnefamilier hvor tiden tit er knap men ønsker og drømme store. Budskabet er, at disse størrelser sagtens kan forenes, og du kan få den have du drømmer om, uden nødvendigvis at skulle bruge alle dine vågne timer derude.

Jeg fortæller om min egen vej fra glamour til gummistøvler, de gode ting ved havearbejde, hvordan det kan virke som lykkepiller, og de miljø og sundhedsmæssige fordele ved at dyrke selv, uden at blive hellig men på en inspirerende og letforståelig måde.

  • Jeg guider dig igennem den spiselige have og fortæller om urter og grøntsager frugter og bær. Og fortæller om hvordan du kommer i gang med at dyrke din egen mad.
  • Jeg fortæller om den blomstrende have, hvad den kan gøre for dig, og hvordan du kommer derhen. Og hvad du behøver at vide om stauder , sommerblomster. Løg og knolde
  • Jeg taler om den sjove have, altså den der er rigtig spændende og sjov for børn, uden at det ligner en plasticrædsel i primær farver. Om vandkamp, store sten, bål, høns og krablende glæder
  • Jag fortæller om slapperhaven, hvad skal der til for at du kan slappe af i din have, hvilke små trick kan du gøre brug af og hvilke lette genveje kan give dig mere tid i en flottere have. Men også lidt om hvad der skal til for at en have bliver smuk og skøn.
  • Der er også noget for byboerne – Inspiration til at blive en urban farmer, tips til urtehaven på femte sal, æblelunden i baggården og blomsterfest på tagterrassen og jeg fortæller om det globale fænomen urban farming, hvad er det og hvordan gør man.
  • Sådan tegner du din egen haveplan, er gode råd og tips, til hvad man gør hvis man selv vil lave en haveplan. Fra mit arbejde som havedesigner deler jeg ud af tips og redskaber til hvordan du får den have du drømmer om.

 

”Bliv ven med din have” foredraget, henvender sig primært til dem der er nye i haven, eller dem der vil have tingene serveret på en ny og frisk måde. Den moderne familie, måske med karrierer, børn og travlhed i hverdagen – mennesker uden mange forudsætninger på området.  Interessen for dyrkning af egne råvarer er enorm, og det samme gør sig gældende for lysten til at indrette haven som et smukt sted til samvær, afslapning og fordybelse. Så med mottoet, ”hvorfor hoppe over gærdet der hvor det er aller højest” giver jeg inspiration og opmuntring, så tilhørerne kan komme i gang med at føre deres havedrømme ud i livet.

 

Book mig til et Bliv ven med din have foredrag