Meltdesignstudio

tirsdag

30

oktober 2018

Havetips ::: Sæson for græskar

Written by , Posted in Udenfor kategori

(med halloween om hjørnet)

Oktober er græskar tid, og det er også halloween-tid, og det betyder at supermarkederne bugner af store orange græskar i bunkevis.

Så hvis du, ligesom jeg har spekuleret på om der er andre, mere fornuftige ting man kan bruge de fine græskar til, end af skære dem ud til skrækindjagende monstre, så er svaret lige her…

Muusmanns forlag har netop udgivet bogen Overrask med Græskar, af Søren Staun Petersen. Her får du masser af lækre (og overraskende) opskrifter til hvad du kan bruge græskar til, både i det salte og i det søde køkken, og til min store begejstring, i Cocktials (YAY!)

At Søren er fotograf, kommer ikke som en overraskelse, for bogen er fuld af smukke billeder, og hans glæde for både gastronomi, og smuk styling skinner tydeligt igennem.  Udover de indtagende opskrifter byder bogen også på en introduktion til de forskellige græskartyper.

Mit eget oktober stilleben, er ikke orange, men grøn-gråt i farverne, og består af krukker (Bgreen) med sukkulenter, grågrønne græskar af sorten Blue ballet ( købt på Stengården) og min fine dekosten fra Helle Nørby. Og når jeg læser om der grønne græskars egenskaber, ved jeg pludselig hvorfor jeg netop forelskede mig i det ( ;

De græskar der har grøn skal er nemlig lidt sødere i smagen end de andre. pga. et højere sukkerindhold. De er derfor velegnede til desserter  og søde retter… YAY!

Jeg har allerede en (lang) liste af opskrifter fra bogen jeg skal have prøvet af. Du kan købe bogen lige HER

Og HUSK at du kan dyrke dine egne græskar i haven til næste års Halloween, du kan læse om hvordan du gør det lige HER

hos the Plantexplorer, som også har frø til alle slags græskar lige HER

Og hvis du ikke har sikret dig en plads på årets hyggeligste event, så skynd dig at gøre det , for der er ved at være udsolgt på kransebindings workshoppen, tjek det ud HER

Og ha´så en dejlig Halloween på onsdag

Bon appetit!

Kram

Psssst!

Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også på pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

2 Comments

  1. Birgitte Christensen
    • Dorthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *