fbpx

Meltdesignstudio

mandag

7

november 2011

Kæmpe-guldsmeden i New York

Written by , Posted in Havetips, Kunst, Materialer, Steder, Udenfor kategori

[facebooklike]

Urban farming

Kan Manhattan  blive selvforsynende…???dragonfly-building[1]

Modelleret efter vingerne af en guldsmed, af den belgiske arkitekt Vincent Callebaut , har dette utrolige urban farming koncept for New York Citys Roosevelt Island, til hensigt at lette problemerne med mangel på mad, miljøproblemer som følge af at maden fragtes kilometervis langvejs fra, og sørge for en lettere vej fra producent til forbruger

By-landbrug er en stigende tendens blandt bevidste byboere i dag, men i et tæt pakket by som Manhattan, må det i sagens natur foregå lodret. Med 132 etager , der spænder over 600 højdemeter, kan Dragonfly ( som den hedder ) rumme 28 forskellige marker til produktion af frugt, grøntsager, korn, kød og mejeriprodukter. En kombination af sol-og vindenergi gør Dragonfly konceptet 100% selvforsynende.

Denne utopiske superstruktur, huser udover kontorer, forskningslaboratorier, boliger og fællesarealer, også frugtplantager, gårde og produktion

Både de vegtabilske og de animalske landbrug er placeret sådan at det er nemt at opretholde et godt næringsindhold i jorden, ved hjælp af gananvendelse af bioaffald.

Mellemrummene mellem vingerne i kostruktionen er designet til at drage fordel af solenergi bla. ved at akkumulere varm luft i en særlig konstruktion om vinteren. Køling om sommeren sker gennem naturlig ventilation og fordampning fra planter.

Udvendige lodrette haver filtrerer regnvand, som derefter blandes med overskydende flydende bio affald. Sammen  behandles de organisk så de bevarer kvælstof, fosfor og kalium, til brug for gødning i det lodrette landbrug.

Dette by-landbrug er designet til at blive dyrket af byens egne indbyggere, og dermed slutte cirklen af selv-forsyning.

GO! Manhattan….siger jeg bare….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *