Meltdesignstudio

tirsdag

12

juli 2011

Rullegræssets fortræffeligheder

Written by , Posted in DIY, Havetips, Materialer, Planter, Shopping

Mange rynker lidt på næsen af rulle græs, som om det er lidt plat , eller en slags snyd…

JEG synes at rulle græs er fantastisk.

Der sker det, når man forsøger at så en ny græsplæne, at lige meget hvor meget man river og luger og fræser og ordner jorden, er det som om at ukrudtet har væsentligt mere fart på end græsset, altså, er der inden man har fået set sig om fyldt med skvalderkål,mælkebøtter og alt muligt der hvor der skulle være græs. Fordelen ved græs er at det lukker af for ukrudtet, fordi det ganske enkelt er stærkere, men det er altså forudsat at græsset kommer først. DERFOR…TA DAaaaa….rulle græs!!!.

Ruller

ALTSÅ man river og fræser og luger altså stadigvæk MEN så ruller man græsset på og det får hermed et formidabelt forspring til at bemægtige sig jorden før skvalderkålet, kløveren , mælkebøtterne og alt det andet overhovedet får et ben i jorden… SMART siger jeg bare…og så er det faktisk ikke så dyrt

Sådan her gør du :

(Yes…sorry.. billederne til 1-4 har jeg ved en fejl slettet i mit kamera..)

1:Lej en havefræser i dit byggemarked, og fræs jorden godt igennem

2: Hvis du er rigtig kæk, kan du forbedre jorden ved at tilsætte kompost eller hestegødning  før du fræser ( kig i den blå avis der kan du ofte hente hestegødning gratis )

3: Riv og rens ukrudtet op riv igen og igen og så riv lidt mere..

4: Nu skal jorden planes, hvis du ikke har en tromle, tramper du rundt med små museskridt, til jorden er rimelig stampet , ellers kan en palle eller en tung kassse også gøre det, træk den rundt i en snor over hele fladen til den er plan ( ja …jeg ved det, det ser rimeligt tosset ud, men bare rolig det tar ikke så lang tid )

5: Så ruller du første rulle ud…

rul ud

6: Og når du laver næste række lægger du græsset i det der i murersprog hedder forbandt…dvs at samlingerne på den næste bane  ligger forskudt dvs på midten af den første bane sådan så du ikke har  en lang samling. Du lægger selvfølgelig kanterne helt tæt op til hinanden.

Pas på med at gå for meget på det, det er jo baby græs..så altså,du kravler bagud mens du ruller ud.

forbandt

7: Når du har rullet hele balladen ud, kan du skære kanterne til med en hobbykniv, hvis du har rundinger eller noget.

8: Så tromler du det hele forsigtigt

Næsten færdig

9: Og så sætter du dig ned og nyder resultatet…det er lidt som at få væg-til-væg tæppe på haven, altså bare på den gode måde.Det ser faktisk virkelig fedt ud, pludselig er det der lignede en pløjemark, pludselig dejligt grønt og blødt.

efter 5

10:Husk at vande, gerne en gang om dagen de første par uger, du må gå på rullegræsset efter tre uger, og derefter begynde at slå det helt normalt.

Se så bare her  FØR

Stert

Og tre timer  EFTER

Efter1

Se det er da noget der virker…

Jeg købte rullegræsset HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *