fbpx

Meltdesignstudio

torsdag

13

oktober 2011

DIY læg din egen sti af trædesten

Written by , Posted in DIY, Havetips, Materialer

[facebooklike]

Remember this ?

trædesti

Det skønne ved at gøre det selv, er at man ofte kan få det man har lavet til at se ud som om det hele tiden har været der. Altså ikke noget med tre mand og en bobcat der har skrallet alt græsset af og kørt plænen sønder og sammen, men bare lige en super fin lille sti , som om den aldrig har lavet andet end at ligge lige der…BUM

Hvis du også gerne vil lægge din egen sti af trædesten, så kig med her

Du skal bruge:

Spade, vaterpas, afretter grus og trædesten Her er brugt Bordurfliser fra IBF i målet 30x90x10

Sådan gør du :

1

1) Læg fliserne på græsset der hvor du vil have dem, sørg for at der er pæne rundinger,  hvis din sti buer, der skal være synsmæssigt lige afstand imellem  fliserne, og et flot forløb.

2

2) Stik ud med spaden omkring fliserne før du flytter dem, så har du det nøjagtige mål på hvor de skal ligge, sørg for at der er et par centimeter ekstra omkring siderne.

3

3) Grav hullerne ud så de passer til flisens tykkelse, her er fliserne 10 cm tykke,  grav 3-5 cm ekstra af til gruset. Det vigtigste er at få muldlaget væk, da det er dette der opfører sig mest tosset i frostvejr, og så selvfølgelig at grave hullet jævnt og lige i bunden.5

4) Fyld og med afretningsgrus, stamp og ret af.

4

5) Lav evt en skabelon af flisen. Det kan måske virke lidt nørdet, men her er flisen som sagt 30x90x10 hvilket vil sige at en enkelt flise vejer præcis 62 kilo og det er rimeligt meget når den skal op og ned et par gange i hvert hul….Her har vi lavet en luxusmodel af tre stykker terrasserester, og to handicaphåndtag.

Når gruset ligger som det skal og er stampet, så er det bare ned og op igen med kalorius indtil gruset har den rigtige højde og er i vage ( dvs lige,vandret) Så lægger du flisen ned i hullet. Det er en god ide at lægge fliserne 2 cm over jordhøjde, da plænen med tiden vil vokse og blive dette højere.

6b6a

6) Når nu vi er ved nørderiet, så få dig en svigerfar som jeg har, der hjemme i sin garage opfinder og svejser sådan en fiks lille anordning ,der kan hænge på en løftestang, og holde på fliserne når de skal op og ned i hullerne-VUPTI !

7

7) Nu har du alle fliserne liggende i hullerne. Ta `en tjekker om de nu ligger som de skal allesammen, og gå og ryk dem lidt her og der. Når du er tilfreds, så fyld efter med grus omkring fliserne og tryk det godt til, så de bliver hvor de skal.

Sti 1

8) Knap en kold øl op og nyd resultatet

Det jeg særligt elsker ved stier af trædesten er, at man ikke skal luge imellem fliserne. ved at lave afstand og have græs imellem fliserne, kører man bare lige over med plæneklipperen, og så er det ordnet. Udover det, giver det et noget lettere udtryk end hvis hvis fliserne ligger helt tæt, og de enorme mængder af regnvand der for tiden kommer, kan sagtens trænge ned imellem fliserne.

God fornøjelse

5 Comments

  1. Ib
  2. melt_admin
  3. melt_admin
  4. Ib

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *