Meltdesignstudio

tirsdag

3

maj 2011

DIY højbed af pallerammer

Written by , Posted in DIY, Havetips, Materialer, Planter

Er du af den absolut U-handy type, eller er du bare til noget der er smart i en fart……og har et stort ønske om en højbenet køkkenhave, så er det palleramme-højbede, du skal lave.

1 højbed

Det er SUPER nemt, man skal næsten ikke engang bruge værktøj, så uanset hvor fummelfingret du end måtte være er der virkelig høj succes-rate på det her projekt. Og det er billigt.

Alt efter hvor ambitiøs du er i projektets størrelse og ikke mindst højde, kan du enten snakke dig til et par rammer hos din lokale købmand, eller som mig, ringe  Øsdal Handelsfirma . Her kan du købe rammerne enten som nye, eller brugte, og i to størrelser henholdsvis 120 x 80 cm eller 80 x 60 cm.

Sådan gør du :

Rammerne foldes ud og stables ovenpå hinanden, det er supersmart, hjørnerne har beslag så de bare sidder fast ovenpå hinanden.

3 fotos

Det kan være en fordel at fore rammerne med kraftig plastic, så holder bedene lidt længere. Plastic´en klipses fast med en klipsemaskine. ( og nu er der højst gået syv minutter )

jordbær og hestebønner

Så fyldes de med god plantejord og VOILA ! så er det bare at så, eller plante ud.

Højden af bedene kan variere alt efter hvad der skal i dem. Her er jordbærbedet en enkelt ramme højt, dette vil også være fint til sommerblomster, Hestebønnebedet skulle egentlig bare være to rammer højt, men fik en ekstra på da det blæste så grumt på de små stakler.

1 højbed

Man kan også vælge at male dem, her er de malet med sort træbeskyttelse (og bemærk lige at det kun er indersiden af den øverste der er malet indvendig,for at det skal være pænt at se på, og husk plastic efter du har malet…vi vil jo helst ikke have olie og kemikalier til at trænge ind i gulerødderne )

tre højbede

Disse bede har jeg lavet fire rammer høje, dels fordi det er en god luge højde, og  ikke mindst for at de klamme dræbersnegle forhåbentlig bliver trætte i deres små slimede fødder, før de når op og sætter deres gummitænder i mine slik ærter….

Højbed detalje

Et fire rammer højt bed kan altså rumme seriøst meget jord, derfor kan det vær en god ide at fylde lidt op i bunden af bedet feks. med gamle havefliser ( og så sparer man også en svedig tur til containerpladsen …altså en win-win…)

tre højbede 3

Så nemt kan det gøres !!!

fire højbede langt fra

21 Comments

 1. B Scott
 2. Anna Sylvest Hansen
 3. Lizette
 4. Tine
  • Dorthe Kvist
  • melt_admin
 5. Morten
  • melt_admin
  • melt_admin
 6. Trine Anker
 7. Trine Anker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *